Leker arkitekt

   Jag inser ju mer och mer varför man inte är typ konstnär eller något annat skapande i sitt yrke. Sjuksköterska är precis lagom kreativt för min del haha. 

   Ja alltså vi sitter med planritningen på både papper och i nåt program på datorn och flyttar väggar hit och dit. Ändrar storlekar på rum och placeringar av dörrar och fönster.
   Ska de öppnas inåt? Sitta i en vinkel? Vart sätter vi tvättstugan om vårt sovrum ska vara där? Men om soffan står där var ska vi då ha öppna spisen? 

   Ja ni fattar, det är inte det lättaste det här att designa sitt drömhus som ska funka i flera år framöver. 
   Tur att vi sen får tillgång till ordentliga arkitekter som hjälper oss rita ner våra tankar. 

   Svåraste utmaningen just nu är placeringen av sovrummen. Vi vill ha avskild föräldradel nämligen och då finns inte jätte många valmöjligheter för övriga rum.. 

Original planritningen som vi utgår ifrån


   Tur att vi har ett tag på oss att fundera och ändra om! 
   Steg ett är ju fortfarande en tomt och ja vi har den på plats men har inte kunnat skriva på kontraktet än av olika anledningar men det blir förhoppningsvis klart till veckan.
   När papper är klara på den så ska det ansökan om lagfart mm och en himla massa annat skickas in och godkännas så det tar ett par månader innan vi faktiskt får tillgång till tomten så att säga.

   Så vi forsätter ändra och drömma och planera ett tag till! 
   Vi hörs! 
//Sophie