Imorgon smäller det!

   Nu ni är det dags! Imorgon postar vi ansökan om bygglov och jisses så pirrigt det är.  
   Efter det är de ju ingen återvändo liksom haha. Oj oj så spännande!  

   Vi hoppas på ett snabbt svar så att Fiskarhedenvillan kan beställa huset inom kort och vi kan sätta igång med markarbete och allt som behövs innan själva virket till huset levereras. 
   
   Så nu blir det en massa väntande igen på att få beslutet. Vi kanske borde börja tänka lite inredning och så snart hehe. Jag har en känsla av att det kommer bli en del suckar och kompromisser innan vi får vårt hem precis så som vi vill ha det inuti.  

//Sophie 

Markarbeten

   Hej på er! 
Det händer lite smått hela tiden nu men jag har inte hunnit med att skriva här. 
   För en vecka sedan var vi ute vid tomten tillsammans med personen som ska fixa marken och göra grunden till huset. Tack och lov tyckte han precis som vi att tomten såg väldigt bra ut och att det inte kommer vara speciellt mycket "extra arbete" som behövs. 
   
   Något som dock behövs, vilket vi redan visste, är fyllnadsmassa i ganska stora mängder då ca 4x6 meter (totalt gissat med mitt urusla ögonmått haha) av tomten liksom försvinner ner i ett stup. Thomas, vår marknisse, körde en snabb uppskattning på att vi skulle behöva lägga ut ca 150 tusen-200 tusen EXTRA på markarbete utöver det som redan ingår i huspriset vilket redan är en häftig summa.

   Men så ska man ju ha lite tur ibland också ;) Det är nämligen så att ett par ska bygga på tomten snett mittemot oss med samma företag. Och dem har en hel del fyllnadsmassor att bli av med! Win win på den! 
   Dem slipper betala för att köra bort massorna och vi slipper betala för att köra dit massor från någon annanstans :) 

   Så på så sätt sparar vi båda en rejäl summa pengar. Phew... 
  Vår kontakt på Fiskarhedenvillan håller nu på att plocka ihop alla papper vi behöver för att ansöka om bygglov. Tjoho! 


// Sophie 
Visa fler inlägg