Grönt och fint!

Då så, min tur att härja och leka photoshop-master.
 
 
Här kommer före och bilderna!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Faktiskt mäktigt att man ena stunden bor på sandstrand till att sedan ha allt grönt omkring sig! Jovisst, det är dyrare än att så men efter många om och men blev det så här samt mycket läsning på forum etc. För våra grannar tog det minst 1 år att få det bra. 

Har man inte barn och kan stå ut med sandstrand så funkar det med rätt förarbete. Krävs ju förstås en del om man kör rulle.
 
Sophie nämnde att jag skulle skriva lite om priser och så. 
Självklart kollade jag runt en del och det varierar i pris, såpassa mycket att man kan tjäna flera hundralappar om letar länge nog. 
För vår del blev det 25kr/kvm och vi beställde 650kvm men slutade med att vi endast använde typ 550kvm. Det som blev över la jag upp på köp och sälj-sidor och det var inte alls några problem. Det fanns flera intresserade så tycker inte man behöver vara så orolig ifall man köpt på sig för mycket. Vi valde att safa, därav mängden.

Än så länge vet jag inte exakt hur mycket vi kommer att behöva betala då det blev lite strul med leveransen/lossningen. Killen hade aldrig kört gräs och killarna som lastat på rullarna på pallarna var nog för optimistiska då de la för mycket på en engångspall samt inte plastade in dem bättre än bara på toppen.
Hela 3 av 10 pallar gick sönder. Slutade med att jag fick stå och plocka upp dem och lägga upp dem på egna pallar. Blir irriterad bara jag tänker på det. Skulle liksom bara vara ifrån jobbet 1 timme typ(jobbade hemifrån den dagen...är systemutvecklare) vilket resulterade att jag vart borta från lunchtid till ca 15:15.

Kontaktade självklart leverantören som kommer kompensera oss.
 
Ja ja...hoppas ni får med er nåt av det jag just skrivit :) 

Har ni funderingar på leverantör, tillvägagångsätt så är det bara att fråga på.

Ha det!

P.S. Näst på tur är ju att fixa grässklippare (kommer mer om det sen) D.S.
I väntan på...

Jhonny har utlovat ett inlägg med lite kostnader och sånt där oerhört roligt som hör till gräsmattan. Men i väntan på att han ska få tummen ur så kan ju jag kika in med en liten uppdatering hehe.


   Gräset har ju satt sig fast i marken och på de allra flesta ställen så här även skarvarna vuxit ihop med varandra. Lyfter man lite i hörnet ser man de fina vita rötterna 👍


Toppen! Däremot är marken väldigt mjuk under vilket jag oroar mig lite över... 
   Vi gjorde ju verkligen allt förarbete precis som man skulle! Hade ju tom en grävmaskin som plattade till allt ordentligt så det var hårt och fint...
   Men ja när man går på gräset för att flytta vattenspridarna osv så sjunker man på vissa ställen ner ganska så ordentligt så det blir en grop efter en 😲
   Värst när det är nyvattnat så klart. Denna vecka har vi faktiskt bara låtit naturen sköta denna uppgift för det har regnat till och från varenda dag. Och det tycks räcka för gräset är grönt och det växer tom svampar här och var vilket ska vara tecken på att det vattnas tillräckligt haha.

   Vid slänten försöker dock vissa längder fly verkar det som haha. De har vuxit fast i marken under och liksom dragit med sig hela underlaget ser det ut som. Men det visste vi kunde hända i och med att vi inte har någon stöttande mur osv. Men det är bara att fylla i med lite jord sen och gräsfrön så blir det nog bra i slutändan 👍
 

   I övrigt rullar det på här hemma. Snart är vi i vecka 30 med lillebror i magen så det börjar dra ihop sig! Spännande men även väldigt abstrakt fortfarande. Vi är inte riktigt lika förberedda denna gång känns det som haha. Det händer så mycket annat samtidigt nu som tar upp all tid. 


   Bland annat har vi nu en supermysig amstaffhane på 11 månader hos oss på prov. Om vi trivs med varandra allihop så får han stanna hos oss som foderhund. 
   Han ägs av en uppfödare i Strömstad men kommer ursprungligen från en kennel i Spanien. 
   Än så länge trivs vi super ihop och han är verkligen hur bra som helst med våra barn! 

 Säg hej till Teo ☺❤
 

Gräsmatta Dag 2 FÄRDIGT!

   Men hurrni, hur duktig man har inte jag?! Nu har vi en gräsmatta! Halleluja 😊 

   Efter lunch kom Jhonnys pappa och bytte av min pappa och så körde dem på hela eftermiddagen och blev nu färdiga. 

   Jag har fortsatt mitt oerhört viktiga jobb som vattenansvarig, både av gräsmatta och jobbare haha. Med en sovstund mitt på dagen ska väl dock erkännas hehe. Kroppen orkar inte riktigt som vanligt som sagt. 

   Så det är ju tur man har en krigare till man som inte ger upp i första taget och familj som gärna hjälper till. Tack så jättemycket! 


   Nu är det klart! Tjoho!!! 

/Sophie 

Visa fler inlägg