Planer för framsidan

   Allra helst skulle vi vilja ha någon snygg stenläggning på framsidan och som gång upp till ytterdörren osv. Men det är ju snordyrt, okej vi har pengar till det om vi skulle vilja MEN det är ju en liten på väg och en del pengar vill man ju ändå ha kvar som buffert. Man vet aldrig vad som kan hända, är min filosofi haha. 


   Så för att återgå till ämnet... Vi har tänkt oss en grusgång istället "så länge" tills vi känner att vi vill lägga pengar på stenläggning. 
   En grusgång kan vi nämligen fixa själva och till ett överkomligt pris. Tanken är en gång med stegstenar i från vägen fram mot ytterdörren. Möjligen även åt sidan mot carporten, eller om det bara ska vara grus. Det får vi se när vi håller på och ser mer hur det blir. 

   Fram mot vägen tänker vi oss en lägre stenmur, både som stöd/stopp för gräsmattan och även avskärmning av vår tomt. Det går nämligen en del hundar här med sina ägare och vi har märkt att det där med tomtgräns inte direkt respekteras så hundarna gör sina behov in på vår tomt.. 
   Även bra med staket eller mur som stopp gör barnen. Troligtvis blir det även någon snygg grind vid ingången också. Kanske, vi får se... 

   Slänger in lite inspobilder på grusgång ungefär så som vi tänkt oss. 

Bilder tagna från Google.


Jorden är på plats

   Äntligen är marken klar för gräs! Eller ja vi ska gå ett varv med krattan och luckra upp det lite bara. 

   Men ändå! Fatta känslan, äntligen "klart"! 

   Nu inväntar vi bara svar från gräsleverantören om de kan komma med gräs till nästa helg för då kan mina föräldrar komma hit och hjälpa till att rulla ut det. 
   Det var ca 1 veckas leveranstid sist vi pratade med dem i alla fall så vi håller tummarna. 


/Sophie 

DIY sängbord

   Jag blev så frustrerad av alla dyra men snygga sängbord som fanns på nätet. Så idag när vi ändå var lediga ihop hela familjen så tog vi oss till IKEA. 

   Köpte två sidobord och begav oss vidare till Stuvbutiken där jag sprang in och köpte sprayfärg och dekorplast för inte alls många kronor. 

   Efter lite målande och fixande har vi nu varsitt sängbord som passar så sjukt bra in i vårt nya svarta sovrum men för en bråkdel av kostnaden som ett "färdigt" bord hade kostat. 
   Ruskigt nöjd måste jag säga! 

   Håll i er för här kommer lite bilder från start till färdigt.


Sidobordet från IKEA så som det såg ut från början. Kostnad: 299kr styck 

Monterat och redo för att sprayas. Tagit bort toppskivan här. 

   En burk sprayfärg kostade 99kr. Gick åt 2 st för 2 bord.

Färgen på plats 👍

Dekorplast på toppskivan. Köpte 1 meter marmorplast och det kostade 49kr. 

   Rätt nöjd med hur det ser ut speciellt med tanke på att det är första gången jag använder dekorplast. 

Tadaaaa! 

   Så himla nöjd, passar så sjukt bra in med hur jag tänker att sovrummet ska bli i slutändan. Nästa inköp blir en ny taklampa 👌

Total kostnad per bord: 422,50kr 
Kostnad för likande färdigt bord på nätet: 3500kr 
Total arbetstid: ca 2 timmar med inköp och allt. 

/Sophie 

Visa fler inlägg