Nu väntar vi...

   För ett par dagar sedan var vi på Fiskarhedenvillan och skrev på för huset! 
   Vi gick igenom vår version av planlösningen och fick en hel del bra tips på hur man kan göra för att den ska bli ännu bättre osv. 

   Så nu väntar vi, och väntar lite till på att arkitekterna ska rita upp vårt hus ordentligt så att det kan bli godkänt för bygglov sen. 
   Det skulle ta ca 4 veckor sa dem, då ska vi få tillbaka ritningarna och kolla så att vi gillar det och när det väl är klart DÅ skickar vi in bygglovsansökan! 

   Det som händer just nu är alltså lite pappersarbete och insamling av offerter för nybyggnadskarta, kontrollansvarig mm.
   Lite trista saker helt klart men ändå fler steg närmre drömhuset än vi varit förut, så det är kul! 

   

//Sophie 

Tomten är vår!

   Imorse var vi på kommunhuset och skrev på kontraktet för tomten! 

   

   Så inom 6 månader får vi tillgång till tomten och kan börja bygga om vi vill. Men vi får se hur snabbt vi kommer igång. Vi har en del småsaker att få ordning på först.

   Men det är ju egentligen ingen brådska på så sätt. Känns stort bara att vi faktiskt har en tomt nu. 

   Så det firar vi lite ikväll. Jag jobbar ändå hela helgen så detta blir min lördag kan man säga hehe. Kling i glasen och fortsätta titta på hus och planlösningar.

   Grattis till oss ;) 

Leker arkitekt

   Jag inser ju mer och mer varför man inte är typ konstnär eller något annat skapande i sitt yrke. Sjuksköterska är precis lagom kreativt för min del haha. 

   Ja alltså vi sitter med planritningen på både papper och i nåt program på datorn och flyttar väggar hit och dit. Ändrar storlekar på rum och placeringar av dörrar och fönster.
   Ska de öppnas inåt? Sitta i en vinkel? Vart sätter vi tvättstugan om vårt sovrum ska vara där? Men om soffan står där var ska vi då ha öppna spisen? 

   Ja ni fattar, det är inte det lättaste det här att designa sitt drömhus som ska funka i flera år framöver. 
   Tur att vi sen får tillgång till ordentliga arkitekter som hjälper oss rita ner våra tankar. 

   Svåraste utmaningen just nu är placeringen av sovrummen. Vi vill ha avskild föräldradel nämligen och då finns inte jätte många valmöjligheter för övriga rum.. 

Original planritningen som vi utgår ifrån


   Tur att vi har ett tag på oss att fundera och ändra om! 
   Steg ett är ju fortfarande en tomt och ja vi har den på plats men har inte kunnat skriva på kontraktet än av olika anledningar men det blir förhoppningsvis klart till veckan.
   När papper är klara på den så ska det ansökan om lagfart mm och en himla massa annat skickas in och godkännas så det tar ett par månader innan vi faktiskt får tillgång till tomten så att säga.

   Så vi forsätter ändra och drömma och planera ett tag till! 
   Vi hörs! 
//Sophie 
Visa fler inlägg