Signed, sealed

Deliver?! 
   Ja det blir den stora frågan hehe. Nu har alla ritningar och fast inredning stämplats och signerats. 
   Så nu inväntar vi otåligt på besked om bygglovet och sen skickas alla dessa papper iväg och huset är då beställt 😊

   Men ja vi får se när själva beställningen blir av, det är en del småproblem som ska lösa först innan vi kan dra igång på riktigt. Men skoj är det iaf att vara så här långt! 

   För när vi säger "ok beställ!" Ja då är det bara 14 veckor tills huset börjar byggas 😮 Och efter det så är det ca 10-12 veckor bara innan vi får gå in och göra det sista och sen flytta in! 
   När man ser det så så känns det plötsligt inte fullt så långt bort längre. 

Vi hörs! 
// Sophie 

Vitt eller mörkt?!

   Idag var vi iväg till en köksaffär  (Nej jag vet så säger man nog inte men jag minns inte vad affären heter haha) och skulle välja inredning till köket.
   Oj så svårt det blev när vi väl var på plats. Vi trodde att vi visste vad vi ville ha men väl på plats så fick vi massa andra idéer osv.

   Jag kärade även ner mig i ett stort hörnskafferi som de hade på display. Jag dras ju gärna mot de stora, lantliga romantiska köken jag medan min käre sambo är helt tvärtom och vill ha rent och modernt hehe. 
  Men ett hörnskafferi förstod tom han att vi både behöver och kan få in på ett bra sätt i blivande kök 😉

   Just nu är det stora dilemmat om vi ska ha mörka skåp och då vilken färg på bänkar? Eller vita skåp med mörk bänk? 
   Vilka handtag/knoppar vi ska ha, ja det orkade vi inte ens fördjupa oss i allt för mycket idag haha. 

   Men nu har vi iaf lite mer av en riktig bild på hur vi skulle kunna tänkas vilja ha det. Nästa steg vad gäller köket blir att få en tid bokad med arkitekten och få allting ritat och fixat precis så som vi vill ha det! 

   Dags att samla lite inspirations bilder vad gäller mörkt eller vitt kök. Har ni några tips? 
//Sophie 


Nästa möte

   På fredag morgon ska vi träffa folket på Fiskarhedenvillan igen och då gå igenom hela katalogen med utseende på huset, både utvändigt och invändigt. 
   Allt sånt ska nämligen vara klart när det är dags att beställa huset vilket vi ska göra så fort vi får svar på bygglovet. 
   Vilket borde komma snart :) 

   Så nu när barnen somnat har vi suttit och tittat, diskuterat, kompromissat och kryssat för det vi vill ha. Blir nog bra detta! 
   Av ekonomiska skäl (det är ju fasligt dyrt allting) så blir det mesta standardvalen som inte kostar något extra. Inget fel med de valen men en del saker kommer vi försöka byta ut så fort vi kan sen. 
   Som exempelvis vitvarorna i köket som vi nu kommer ta i vitt men egentligen vill ha i rostfritt eller svart. Men det kan vi leva med ett tag så länge vi får huset vi vill ha! 

   Imorgon ska vi iväg och välja köksluckor och bänkar och färg på dessa. Finns bilder i katalogen men blir lättare att få se det framför sig. 
   Sen ska vi även in på Grolls för jag måste prova ut arbetskläder för nästa vecka byter jag nämligen jobb! 
   Går från sjuksköterska på Centralsjukhuset till att bli sjuksköterska i kommunen. Kommer bli super! 

   Nu ska vi fortsätta med en film här i soffan. Ha det bäst! 

// Sophie 

Visa fler inlägg