Dag 22

Hej!

Igår var vi iväg till bygget igen för att se hur mycket som gjorts på 2 dagar.
Vi försöker vara där 2 gånger i veckan vilket så småningom lär bli fler. Under tiden njuter vi av se huset växa fram.

Under dessa dagar har snickarna satt upp halvmånefönstren, fortsatt med panelen och snickarglädje på nock på framsidan. Snickarglädjen är en detalj vi missat och bestämde oss att ta bort den eftersom det inte såg bra ut...
Mejlade byggledaren om det och fick svaret att de skulle ta bort den.


Passade på att fråga om de ligger i fas med deras deras planering och fick reda på att de kommer vara klara runt vecka 40 vilket betyder att det är typ 5 veckor kvar tills det börjar bli dags för vår del MEN först skall ju elektrikern in och göra sitt efter att vi planerat vart vi vill ha uttag, spottar etc. Mer om det när det är aktuellt.

Under tiden gör vi allt för att hitta tips etc. inför åtagande 4. På kvällarna sitter vi bl.a. och plöjer igenom gamla och nya avsnitt av Äntligen hemma, bygglov etc. Martin Timell tycker inte om laminatgolv...vi delar inte samma åsikt :)

Väntar fortfarande på offert från Kakelbutiken men det verkar vara väldigt svårt att få fram. De vet våra val av klinkers men det som tar tid är att få fram en offert för själva arbetet i och med önskemålet för 60x60 plattor på 3 väggar. Man kan tycka att det borde finnas nån form av schablonpris att gå efter men funkar nog inte så.


/J

Fönstergluttare

Den där när man inte kommer in i sitt eget hus för att alla dörrar plötsligt är på plats och vi inte fått någon nyckel än haha

Vad vi kunde se genom fönstrena så hade det i alla fall inte hänt så värst mycket inomhus.
Däremot hade dem färdigställt panelen på kortsidan mot framtida garaget och även påbörjat panelen på framsidan och som sagt fått dit ytterdörren.

Vågar man kanske hoppas att allt panel är på plats i slutet av nästa vecka?

Vi åkte vidare mot Ica sen för att handla inför morgondagens kräftskiva med Jhonnys familj.

Nu ska jag fortsätta med matpajerna och tårtan till morgondagen!
Hej på er!
/Sophie

Dag 16

Idag är det 4:e veckan på åtagande 2!

Helgen var av det jobbigare slaget eftersom vi velade fram och tillbaka om klinker, badkar, placering, handfat, komod, färg, form etc. Igår(söndag) kom vi ändå överens om hur vi vill ha det. Det blir ett fristående ovalt/runt tvättställ. Färgen har vi inte valt ännu. Beror på färgen på kommoden som vi inte har hittat ännu men har en stark kandidat från Hafa som hör till Eden-serien.

Av alla ca 1000 tvättställsskåp vi sett så tror jag att vi tycker om denna mest. Bra med utrymme, varken för bred eller för smal utan LAGOM! :) 
Den är inte direkt gratis och valmöjligheterna är många. Man startar från 5000 och vips 5000-8000 extra och då utan tvättställ. 

Bilden nedan skissade vi ihop online och är ett ungefär på hur badrummet kommer att bli.

Badkaret kommer att vara av den rundare ovala varianten. Alltså inte som den på bilden. Golv och väggar stämmer ganska bra. Så kvar är som nämnt kommoden..
Återkommer till ämnet om ett par dagar.

Nu till något roligt. Vi var iväg till huset och blev överraskade. Nästan alla fönster var på plats! 

 
Sakta men säkert träder Domherren fram! Kommer bli maffigt när de 3 stora fönstren är på plats. Kommer självklart lägga upp det här så fort det är gjort


/J

Juste, att Sophie erkänner att hon hatar när jag har rätt är starkt gjort skall ni veta! :) 
 
Visa fler inlägg