Golv och bokat datum

   Skräp till app ni har blogg.se! Bara hänger sig hela tiden. Så nu har jag sagt det...
 
   Idag fick vi hem ett brev som berättade att husleveransen nu är bokad till 14:e juni kl 07.00. Åh så spännande! Nu vill vi bara att tiden ska rulla på så själva bygget kommer igång. 
 
   Igår började vi lite mer på allvar att kolla runt på främst golv. Tanken är att ha samma golv i kök, vardagsrum och allrum då det är öppen planlösning och de rummen liksom hänger ihop. Väggarna kommer vara vita så vi vill ha golvet i en ganska mörk eller iaf varm nyans. För att liksom göra helhetsintrycket mer inbjudande och hemtrevligt. 
   Men det är ju en fin balans för om det blir för mörkt kommer det kännas väldigt trångt och instängt istället... Hmm..
 
   Vi har iaf 3 kandidater för tillfället i ganska spridda prisklasser. Som med allt annat är det tyvärr det dyraste som vi gillar bäst haha. 
   Vi ska ha parkett och jag vill helst ha 1 stav för det tycker jag absolut är snyggast.  Ser liksom ut som hela plankor av riktigt trä då. Jag dras ju gärna till det mer rustika och lantliga känslan av hus medan Jhonny är helt tvärtom haha. Han vill ha det stilrent, tomt och toppmodernt. Vi får väl se hur detta slutar ;) 
 
   Dessa 3 är det i alla fall som vi fastnade för igår
 
 
 
Vad säger ni? 
 
//Sophie 

Huset är beställt!

   Bloggappen har strulat med mig så jag har inte kunnat komma in och skriva nu när jag äntligen har något att berätta haha. 
 
   Men nu ni! Nu är bygglovet godkänt, alla grannar och kommunen har godkänt våra ritningar och huset är beställt!! 
   Så om allt går som det ska kommer huset v24 vilket är typ andra veckan i juni. Eller ja hus och hus, snarare världens största plockepinn haha. 
 
   Tyvärr blir det mitt i sommaren så snickarna kommer ta semester efter att dem byggt huset vädertätt. Men vi tror att det kommer falla ganska bra in med när vi också går på semester så då kan vi ju roa oss med att måla allt utvändigt utan att störa hantverkarna som är där. 
 
   Så himla spännande nu! Nu är det ju liksom igång på riktigt på nåt sätt som det inte har känts som innan. 
   Dags att börja kolla mer seriöst på inredning och färgval osv hehe. 
 
   Nästa steg vi ska ta tag i är att boka in det tekniska samrådet med kommun, kontrollansvarig osv osv. På det mötet får vi (förhoppningsvis) ett startdatum så markkillen kan sätta grävmaskinen i marken och börja med grunden. 
 
   För er som undrar kostnader osv, vi har ju lovat att redovisa allt så exakt vi kan, så tänkte jag skriva ett eget inlägg med lite kostnader uppradade som vi fått reda på än så länge. 
   Vad tror ni om det? 
 
   Nu ska vi gotta oss lite och göra som majoriteten av Sverige och kolla på Melodifestivalen. 
 
// Sophie 
 
Visa fler inlägg