Rörigt mycket nu

Nu har snickarna slutfört sitt invändiga bygge som Sophie nämnde. Det som de egentligen har kvar är att sätta fönsterspalten och avropa lösullsisoleringsjobbet.
Det där med avrop av vår byggsamordnare har funkat så där. Vi har betalat extra för att vi skall slippa samordna, ta emot leveranser, hålla kontakt med vår KA och anteckna i kontrollplanen etc. Snickaren har själv erkänt att han missat saker. 
En jobbig grej var t.ex. att KA behövde kallas till bygget för t.ex. stomkontroll med kommunansvarig vilket inte gjorts då jag frågade KA om hur det går med alla kontroller. Vi fick svaret att det inte var bra att bygget kommit så långt utan dessa kontroller...Med andra ord. Snickarna hade inte gjort sitt jobb vilket även FHV-agenten höll med om.
I alla fall så skall snickaren kompensera oss. Vi vet inte hur. Vägrar i alla fall betala dessa 23400-24000 som tjänsten kostar. Väldigt reducerat pris i så fall eftersom p.g.a. detta (fast även innan händelsen) har vi behövt ringa runt för att samordna med de andra entreprenader(vissa hade inte hört ett pip från snickarna etc.) och varit oroliga just för att det är så tidspressat för vår del eftersom vi måste ut ur lägenheten i början av december. 

Här kommer en färsk bild från idag. Första bilden utan barack och container framför.

 
I måndags hade vi möte med elektrikern och gick igenom hela huset. Vi är nöjda med våra val men kommer nog spy lite när vi ser offerten men det är väl vanligt ^^

Nästa vecka drar rörmokaren igång med sitt arbete och på fredag nästa vecka kommer elektrikern och börjar. Som vi uppfattat det som så kommer han behöva 1.5-2 veckor. Vi skall kunna börja vårt jobb ett par dagar efter att elektrikern börjat för att inte behöva vänta in vilket vi uppskattar!

Eftersom vi skall ha skjutdörr i vårt sovrum in till badrummet måste vi sätta upp den och golv innan plattsättaren börjar sitt jobb så det blir nästkommande veckas arbete. Veckan efter det lär vi jobba där så mycket som möjligt fram till slutet av november då vi har besiktning av huset.

Denna helg måste vi köpa golvet till sovrummet och om möjligt låna pappas bil igen för att de har dragkrok. Vi har mycket byggsopor som måste slängas. Speciellt nu då det blåser jättemycket.

Mer i "högen" som måste göras är att beställa/köpa kommoder, badkar, resterande golv, speglar, duschhörn, tvättställ etc.

Andra grejer att tänka på är att se till att det finns lediga gipshissar och mindre byggställningar att hyra tills dess.
 

/J

Vi tar över

Ja hurrni nu är vi i steget där snickarna har packat ihop och åkt vidare till nya byggen och kvar står vi att ta över.

Misstänker/hoppas dock att dem kommer på måndag och sätter upp sista gipsskivorna på lilla badrummet. Plus att dem ska ta med sig container och baracken osv därifrån.

På måndag ska vi även träffa elektrikern ute i huset för att gå runt och bestämma vart vi vill ha alla eluttag, lampor osv osv.
Spännande! Men även nervöst för det lär bli dyyyyrt med minsta lilla tillval....

Idag däremot passade vi på att börja spackla de väggar som faktiskt redan är klara. I övrigt kan vi ju inte göra så värst mycket innan elektrikern har gjort sitt.

/ Sophie

Klar med målningen

Vi hann bli klara med målningen som vi hoppats på. 2 strykningar på nock och råsponttak medan bara en strykning på panelen som vi kör klart nästa år. Tack vara skyliften, all hjälp av mina föräldrar med både barn och målning under hela veckan. O i helgen ännu mer avlastning av Sophies föräldrar.

 
Vi är sjukt nöjda! Skönt att slippa måla på ett tag men snart lär det bli mer jobb inomhus. Snickarna skall göra sista rycket nu innan de går vidare med andra projekt.

Just nu väntar vi på svar från både el, kakel och bygg-entreprenad. Köket görs avrop på imorgon! 
 
 


/J
Visa fler inlägg