Mest i sidled...

Det går sakta men säkert framåt. Fast mest känns det som att det går i sidled...

Idag ska iaf alla vitvaror anlända Och igår redan så kom fläktkåpan. Spännande!
På torsdag planeras resten av köket att komma så nu gäller det att jobba på med köket.
Vi har dock stött på ett problem vilket är en golvbrunn under diskhon... Den hade vi på något vis inte lagt så mkt vikt vid och helt glömt bort då det legat massa virke över.

Men ja hur tusan lägger man golv med en brunn mitt i allt? Efter lite googlande och sökande och frågor på forumet byggahus.se (tips till alla er som ska göra nåt i byggväg att kolla det forumet) så har vi kommit fram till att man får göra som en låda under diskbänken med fall in mot brunnen.
Så lägger man trägolvet fram mot sparksockeln sen bara. Får se hur vi får till detta haha...

Igår kämpade Jhonny och jag på med att gipsa taket i vårt sovrum. Hann nästan klart innan det blev för sent för barnen så jag åkte hem med dem medan Jhonny fortsatte en stund till med att städa och ordna i tvättstugan så plattsättaren kan dra igång där med.
De har flytspacklat de båda badrummen iaf så vi får se hur långt de kommer idag.

Min kära underbara pappa som är här och hjälper oss kämpar på med gipsväggar och dörrar osv när vi är på jobbet. Vi hade aldrig klarat oss utan hans hjälp och kunskap! Tusen tack!!

Stora badrummet redo för kakel/klinkers. Det fortsätter i en vinkel till höger och där mot den kortsidan kommer badkaret att stå.

Takgips i vårt sovrum som är i anslutning till stora badrummet.

Känns skönt att man börjar få "stängda rum" nu. Men man vill ändå att allt ska gå mkt fortare ändå haha... Otåliga oxar som vi är båda två ;)

/Sophie

Mycket har hänt

Det är så mycket som har hänt sedan vi sist skrev så jag vet inte riktigt var jag ska börja... Låt oss punkta upp lite kanske.

1. Plattsättaren kunde inte börja som planerat för fuktmätningen vi gjorde visade på en alldeles för blöt grund... Så klart, varför blir jag ens förvånad över att saker skiter sig för oss.
2. Vvs killen satte in en temporär värmepump för att dra igång värmen i huset och alltså då driva ut fukten ur plattan. Men då vi inte fått taket isolerat än (kommer v44) så måste vi ha en stor avfuktare igång dygnet runt för att inte få kondens i taket.
3. Elektrikerna har efter mkt om och men och en del sura samtal och mejl från vårt håll äntligen gjort klart sitt! När dem faktiskt kom och jobbade så gick det i rasande tempo. Väldigt nöjda med de 2 som var på plats och fixade!
4. Vi har jobbat på som tokar på kvällar och helger så nu är snart allt gips på plats. Saknas i en del tak och i vardagsrummet bara.
5. Badrummen är helt klara för att plattsättaren ska komma in och göra sitt. Han kommer imorgon och gör ett nytt försök.
6. Barnens sovrum är i princip klart! Saknas fönstersalning och lister bara. Målet har varit att få det klart fort så dem kan ha det som tillhåll medan vi bygger och fixar i övriga huset. Vi målade och la golv till kl 23.00 igår kväll. Hua...

Vad mer, vad mer...
Ja det är säkert något jag har glömt men som sagt vi har jobbat på som tusan och framåt går det om än irriterande med alla hinder på vägen.
I veckan kommer köket så nu ska vi hinna lägga golv där också innan det anländer.

Slänger in en jäkla massa bilder, håll till godo.

Kaoset som är kök och vardagsrum där det mesta förvaras för stunden... Sedan kortet togs har gips kommit upp i hela köket och även spacklats.

Jag har isolerat alla innerväggar så jag har glasfiberstickor prick överallt! Känner mig som en igelkott...

Det går åt en jäkla massa proppar hos oss vill jag lova

Jhonny slipar spackel i entrén

Ungarna hjälper till att måla sitt rum

Plastat och redo för golv

Golvet klart! Ignorera felet vid dörrhålet. Det var typ mitt i natten och vi har gjort om gjort rätt idag 😉

Stora badrummet klart för plattsättare!

Vi hörs imorgon säkert så får vi se om det kommit något kakel på plats!
/Sophie

Stress och irritation

Vi är nu i den härliga fasen där allt måste klaffa perfekt och flyta på för att det ska funka...

Och med hantverkare varken klaffar det eller flyter på smärtfritt, typ någonsin verkar det som.
Vi har ju planerat alla kommande leveranser, besiktningar och hantverkare utefter elektrikerns tidsplan.
Vilket var att han skulle börja nu i måndags. Meeeen så blev det självklart inte utan han börjar antagligen i morgon.

Så han kommer att ha 2 dagar på sig att göra klar all el i 2 badrum för på måndag kommer plattsättaren och börjar med kakel/klinkers och då måste all gips osv vara uppe. Vilket vi alltså måste hinna göra klart i helgen.
Åh skjut mig... Tack och lov för min pappa säger jag bara som kommer och bor i husvagn i 2 veckor from fredag för att hjälpa oss med bygget.

Skulle ljuga om jag sa att jag inte var äckligt stressad över att hinna färdigt allt.
Nu är det inte så att allt är jobbigt pga elektrikern, verkligen inte. Han verkar superbra och är jättetrevlig men det är ju jäkligt irriterande ändå att tidsplanen spricker... Vilket det gjort med flera av de anda hantverkarna också och det gör väl att måttet redan var ganska rågat så att säga.

Hur som så är Vvs igång och har dragit lite rör. Hoppas att han också blir klar denna vecka annars kan vi ju inte sätta gips osv osv dominoeffekt så allt blir försenat, ja ni fattar...

I helgen som var så kom pappa hit med släpet fullt av verktyg osv så vi fick upp skjutdörren in till stora badrummet och även all gips på utsidan av lilla badrummet. Skönt att det är gjort i alla fall!

Idag kom även det tvättställskåp som vi beställt till stora badrummet. Snart dags att åka till Stuvbutiken och köpa badkar, golv, duschväggar osv osv också.

Vi ska sätta oss nu någon kväll och räkna ihop allt på nytt så får ni se en uppdaterad budget. Både med sånt som vi tagit på byggnadskreditivet men även allt det andra som vi betalat ur egen ficka så att säga. Vilket är en hel del... Hua det är dyrt att bygga hus!

/Sophie

Visa fler inlägg