Nu har vi en trappa!

   Varit tyst en stund. Trodde Jhonny skulle fixa nåt inlägg men det har tydligen inte hunnits med haha. 

   Vi har fortsatt med lite projekt här hemma men även bara tagit det lugnt och njutit av ledighet ihop. 
   Nu är vi inne på Jhonnys sista semestervecka och det känns i luften att det minsann är mer höst än sommar nu. Jisses så kallt det är på morgnar och kvällar! 
Bebis är kvar på insidan än.... Men beräknas komma vilken dag som helst nu! Håller tummarna för att det blir typ i natt för nu orkar vi inte vänta längre haha. 

   Senaste projektet som fixats är trappa vid ytterdörren. Snart bott här i ett år och nu äntligen kan vi gå in via en trappa istället för en lastpall 😅 
   Jag sa hur jag ville att den skulle se ut och sen fick Jhonny fixa och trixa ihop den hehe. Jag är då nöjd iaf 👍


Altanen klar!

   Vad ska vi säga att det tog? Totalt 12 dagar med arbete typ, från start till slut. 

   Det som är kvar räknar jag inte in till altanbygget och det får bli eftersom här nu i sommar/höst. 
   Det är vindskyddet/insynsskyddet längs kortsidan och glasräcket längs långsidan på del 2. Det får som sagt bli när det blir. 

   Jhonny är inne på sin 4e semestervecka av 6 och hittills har vi egentligen inte semestrat något utan bara jobbat här hemma. Tror vi behöver en liten paus och bara ha ledigt nu ett tag innan bebis gör entré. 
Får se vad och när nästa projekt dras igång... 
/Sophie 

Altanbygge dag 11 och lite annat

   I lördags var det dag 11 med bygge av trallen/trappan. Planen var att få klart trappan och allt runt del 1 men regnet satte stopp för den planen. Så vi tog och invigde altanen med lite kräftskiva istället tillsammans med Jhonnys föräldrar samt lillebror och hans fru.  

   Tyvärr kunde vi ju inte sitta på altanen då pga vädret men haha... 

   Vi kunde iaf sitta där ute och inta kaffet efteråt sen 👍


   Igår åkte mina föräldrar hem till Stockholm igen. Tusen tack för all hjälp denna vecka! Det spöregnade och var tråkväder hela dagen. Lyckades precis bara få ut familjen på en skogspromenad mellan två skurar. 
   I övrigt gjorde vi inte många knop igår. Alla var nog rätt trötta efter veckan. 

   Idag däremot har det varit sol och fint så vi packade en liten picknick och drog ut i skogen i jakt på kantareller och blåbär. 

   Efter en mindre bilfärd hittade vi en lovande skog och gav oss rakt in. Och visst fanns det svamp! Ett kilo fick vi med oss hem innan allas ork tog slut hehe. Var ute hela förmiddagen och traskade över stock och sten. Så till middag blev det risotto med kantareller, mums! 
   När vi kom hem där efter lunch så passade Jhonny på att fortsätta med trappan medan jag rensade svampen. Men så kom regnet som ett brev på posten så han blev inte helt klar idag heller haha. Men snart så! 

Visa fler inlägg