Vecka 13

Husleverans om 17 veckor. Tills dess måste plattan sättas, pappersarbete, möten, bestämma kakel, badkar o massa annat att göras som kommer att tas upp här allt eftersom det är aktuellt. 
 
Nu på agendan är det:
 
  • mötet med grannarna imorgon, angående deras bygge.
  • provgropar på tomten för att se hur djupt det är fuktigt. Kostnad för att hyra grävmaskin är 1000kr/dygn. Sen tillkommer nån peng för själva jobbet som vår markentreprenör skall ha. Allt för att få ett kostnadsförslag på hur mycket extra vi måste betala utöver det som ingår via Fiskarhedenvillan.
  • möte med banken för att dra igång byggnadskreditiven nu när de fått alla dokumenten/protokollen, bl.a. tekniskt samråd, bygglovsbeslutet m.m.
Tip of the day | Vid nybyggnation slipper man kommunal fastighetsavgift i 15 år. Betyder att man sparar lite över 100000 i Stockholm t.ex. Något som trädde i kraft för att uppmuntra nybyggnationer men än finns det en del skatter man vill bli av med.
 
Nu blir det att tala om för Sophie att jag bloggat ;)
 
//Jhonny 

Jhonny testar

Det kanske skulle bli en egen kategori det? "Jhonny testar" haha. 

Imorgon ska vi ha ett möte med paret som ska bygga bredvid oss, det där med muren och allt ni vet, samt kommunkvinnan. Hemskt ledsen om du mot all förmodan läser detta. Jag är fullt medveten om att "kommunkvinnan" inte är din titel men just nu kommer jag inte på den korrekta hehe. Det är iaf representanten från kommunen som godkänt vårt bygglov osv. 

Vi ska gå igenom deras ritningar och försöka diskutera fram en lösning som funkar för oss båda, eller ja alla 3 för kommunen var tveksam till deras ritningar med. 
Jag hoppas verkligen att vi kan komma fram till något bra, vill gärna inte börja vårt nya liv i nytt område med värsta grannfejden... 

Hur som helst så verkar det enligt deras ritningar vara en ca 1 meter hög mur varpå deras tomt kommer ligga och så huset på det då. Själv känner jag rent spontant att man inte kan göra så mycket åt det eftersom vägen lutar på deras tomt och dem måste därför höja i vår tomtgräns för att inte bo i "lutande huset i kil". 
Men man kan ju alltid komma överens om vilken typ av mur och hur nära oss den får ligg osv osv. 
Jhonny däremot har väldiga problem med detta och tror grannarna kommer roa sig med att spionera ner på oss hela dagarna hahaha.

Så nu går han runt här hemma med måttbandet i högsta hugg och mäter upp en meter höga saker och ställer sig på för att få en känsla av hur mycket högre än oss som grannarna kommer vara. 

På vår köksbänk exempelvis haha

Vi får väl se hur mötet går imorgon. Jag känner mest att jag orkar inte ens ta tag i detta. Är så trött på alla "småsaker" som dyker upp längs vägen som gör att det inte blir så som vi drömt om. Fast man kommer ju ångrar sig gruvligt i flera flera år framöver om man bara går med på allt och sen inte alls trivs i sitt nya svindyra hus pga att man inte orkade ta striden nu. 

Hör av mig igen efter mötet antagligen. Och ja, vi väntar ännu på Jhonnys utlovade inlägg ;)

//Sophie 

Barstolar

Vi kommer ju att ha en bardisk/arbetsbänk i köket där vi tänker oss att barnen, vi och gäster ska kunna sitta och vara med när man lagar mat eller donar i köket. Barnen ska kunna sitta där och rita eller göra läxor osv och ha lite "vi tid" även när vi slavar över deras favoriträtter haha. Så jag tänker mig 2-3 barstolar där med ryggen vänd mot köksbordet och vardagsrummet till.
 
Men vad ska man ha då? Personligen avskyr jag och min dåliga hållning barstolar utan ryggstöd eller med ett så kort ryggstöd att man ändå inte kan luta sig bakåt.
Det verkar dock endast finnas barstolar med ryggstöd på de stolar som ej går att snurra. Vilket ju är lite synd. För att kunna snurra stolen känns ändå som något man vill kunna göra.
Tänker om man sitter där och vill kunna vända sig ut mot vardagsrummet osv också utan att behöva vända sig i stolen.
 
Många funderingar och många scenarion som man ska ta i beaktning när man bygger hus vill jag lova haha.
Här är lite stolar jag hittade nu i alla fall på en snabb sökning under lunchrasten.
 
 

 
// Sophie
 
 
 
Visa fler inlägg