Dag 10

Denna vecka har det inte hänt mycket p.g.a. att snickarna är på semester men leveranser har tagits emot. Vi har betalat extra för just mottagning och kontroll av leveranser vilket är tur då det är lite svårt för oss att bara åka iväg samt av komfortabla skäl.

I lördags var vi och kolla på huset och såg lite progress. Bl.a. takrännor som var på plats och förberedelser av halvmånefönster på baksidan.


På måndag kör de igång igen och mer leveranser kommer då. Antagligen fönster och produkter till ventilationssystemet. 

KÖK
Näst på tur är möte med kakelbutiken för att gå igenom våra val av kakel/klinkers till badrum/kök. Vi funderar starkt på att köra glaspanel till köket efter många om och men.

 
 
Förutom att det är jättesnyggt och ser modernt ut så är det lätt att applicera. Antingen köper man glaset redan tonat i någon färg eller så målar man väggen med önskad färg och köper en transparent panel! :)

BADRUM
Angående badrum så har vi inte kollat så mycket men tycker sen länge att mörka badrum är mysiga.SLÄNT
Något annat som inte rör huset men rör tomten är slänten på baksidan. Det är mycket yta som vi ej kan nyttja ca 29-39 m x ca 3 m. Har under senaste veckorna googlat en hel del på olika lösningar och kommit fram att gabionmur som stödmur är en stark kandidat MEN frågan är om den är optimal för jordtyngden som den skall stå emot. Vi behöver liksom ingen snygg stödmur då det är mot skogen, därav valet, samt att det verkar bra ur ekonomiskt perspektiv.kan tänka mig att bilden nedan i så fall skulle vara en bra lösning...
 
Blir att man frågar runt både hos återförsäljare av gabioner och företag som bygger stödmurar.


/J


 
#1 - - Ida:

Hej,
Tack för en intressant blogg! Vi har också byggt stödmur och vi valde L-stöd i betong då det var billigaste och mest hållbara alternativet för oss. våra stöd är 1,5 meter höga och tomtgränsen är drygt 23 meter.

Svar: Hej!
Tack för tipset, skall allt kolla upp det! :)
Det här är vi!

#2 - - Anonym:

Hej! Kul att följa er blogg vi ska själv ev bygga en omritad variant av domherren. Tyckte ni att slutpriset verkar stämma med den första offerten ni fick? Eller har det tillkommit mycket som inte nämndes initialt? Sen tänkte jag höra hur de gör med kaklet här i Karlstad, får manen budget i standardvalen och så får man välja vad som helst eller hur fungerar det? 😊

Svar: Hej, vad roligt! Vart ska ni bygga?
Än så länge stämmer det ganska bra men det har ju tillkommit en del extra med markarbetet exempelvis. Tillkommer även en del på köket då det är större än originalet samt lite extra tillval. Elen kommer vi inom kort göra tillvalet på så där lär det även bli dyrare. Men det är ju sådant vi redan räknat med som skulle bli dyrare. På tisdag ska vi göra våra kakel/klinkers val. Man får ett standsrdutbud där med men i ärlighetens namn är där inte mkt att välja mellan. Så även där lär det bli en liten extra kostnad.
Det här är vi!

#3 - - Anonym:

Nejmen här var ju en sån lista jag efterfrågade :P :)