Tekniskt samråd

   Idag har vi haft ett möte med Kils kommun där vi gick igenom våra ritningar och svarade på lite frågor osv.
   Egentligen skulle vi också ha gått igenom vår kontrollplan och efter det ha fått ett startbesked av bygget så vi kunde sätta igång. Men av någon oförklarlig anledning så dök aldrig vår kontrollansvariga person upp, och det är ju han som har alla papper och egentligen var huvudpersonen på detta möte.... 
   Så vi åkte ganska besvikna därifrån igen utan startbesked osv så mötet kändes ganska "bortkastat" så att säga. 

   Vi fick dock reda på en sak angående våra blivande grannar som ska bygga bredvid oss som vi inte hade vetat annars. En sak som vi inte är jätteförtjusta i om man ska vara helt ärlig, men svårt att ändra på tyvärr. 
   Deras hus kommer nämligen att höjas ca 1 meter ovanför vår tomt sett med en stor jäkla mur! 
   Vi kommer alltså att på högersida huset (där vi ska ha carport sen) ha en minst 1 meter hög betongvägg ovanpå vilken det högst troligt även blir staket och sedan deras hus då. 
   Dem kommer alltså i praktiken stå på sin tomt och då ha vårt tak i ögonhöjd typ.
   Känns inte ett dugg lockande att "bo i deras skugga" så att säga. Men detta verkar vara enda lösningen för dem då dem bygger på en tomt som ligger i förhållande till sluttande väg. 

   Supertrist men vi hoppas kunna lösa det på något bra sätt så kommunen ska försöka samla oss alla till ett gemensamt möte för att diskutera fram någon kompromiss som passar alla. För i praktiken så skulle vi bara blankt kunna säga nej och då får dem inte bygga, fast det känns ju inte så schysst. 

   Nej nu ska jag sluta prata tråkigheter. Jag har börjat kolla på lite inredning till vårt sovrum. Eller ja vi kollade lite på tapeter osv förra helgen redan och jag fastnade för en typ silver/metallic tapet från midbec. 
   Ska slänga upp lite bilder senare tänkte jag. Stay tuned 😉


//Sophie