Stress och irritation

Vi är nu i den härliga fasen där allt måste klaffa perfekt och flyta på för att det ska funka...

Och med hantverkare varken klaffar det eller flyter på smärtfritt, typ någonsin verkar det som.
Vi har ju planerat alla kommande leveranser, besiktningar och hantverkare utefter elektrikerns tidsplan.
Vilket var att han skulle börja nu i måndags. Meeeen så blev det självklart inte utan han börjar antagligen i morgon.

Så han kommer att ha 2 dagar på sig att göra klar all el i 2 badrum för på måndag kommer plattsättaren och börjar med kakel/klinkers och då måste all gips osv vara uppe. Vilket vi alltså måste hinna göra klart i helgen.
Åh skjut mig... Tack och lov för min pappa säger jag bara som kommer och bor i husvagn i 2 veckor from fredag för att hjälpa oss med bygget.

Skulle ljuga om jag sa att jag inte var äckligt stressad över att hinna färdigt allt.
Nu är det inte så att allt är jobbigt pga elektrikern, verkligen inte. Han verkar superbra och är jättetrevlig men det är ju jäkligt irriterande ändå att tidsplanen spricker... Vilket det gjort med flera av de anda hantverkarna också och det gör väl att måttet redan var ganska rågat så att säga.

Hur som så är Vvs igång och har dragit lite rör. Hoppas att han också blir klar denna vecka annars kan vi ju inte sätta gips osv osv dominoeffekt så allt blir försenat, ja ni fattar...

I helgen som var så kom pappa hit med släpet fullt av verktyg osv så vi fick upp skjutdörren in till stora badrummet och även all gips på utsidan av lilla badrummet. Skönt att det är gjort i alla fall!

Idag kom även det tvättställskåp som vi beställt till stora badrummet. Snart dags att åka till Stuvbutiken och köpa badkar, golv, duschväggar osv osv också.

Vi ska sätta oss nu någon kväll och räkna ihop allt på nytt så får ni se en uppdaterad budget. Både med sånt som vi tagit på byggnadskreditivet men även allt det andra som vi betalat ur egen ficka så att säga. Vilket är en hel del... Hua det är dyrt att bygga hus!

/Sophie

#1 - - Anonym:

Hoppas det funkar bättre för er snart. Tycker de flesta som bygger hus brukar ha problem med sånt här. Om du har tid så har jag lite funderingar. Exakt vad är det ni gör själva (inte ni personligen nödvändigtvis) men alltså inte just via fiskarhedenvillan? Skulle ni vilja göra ett inlägg om i vilken ordning allt måste göras som ni själva gjort/gör? Hur stor prisskillnad är det på att ta entreprenörer via dom än att själv samla in offerter? Elektrikern ni väntar på nu, är det samma som ingår grundofferter på huset eller har ni tagit bort den delen och själva anlitat en? Ni verkar inte heller ha gjort badrum via dom? Är ert hus enligt standardmått? Tack för svar, en djungel detta :/

#2 - - Henrietta Hagman:

Kul att läsa om ert husbygge! Lycka till med slutbesiktningen. Vi bygger ett Lommen från F-heden i Karlskoga och verkar ha haft samma problem med Ka och byggare som ni. Vi har fått tagit mkt mer ansvar än vad vi räknade med. Åtagande 4 tog vi över helt eftersom det inte gick att lita på när byggfirman kom eller inte. Kolla min blogg; hagmansdrmhus.blogg.se. mvh Henrietta