Tomt

   Vad jobbigt det är att behöva vara beroende av andra för projekt som man bara vill få klara! Aktuellt projekt är tomten som fortfarande bara är som en stor öken av sand och tussar av ogräs. 

   Vi ska rulla ut gräs för ett snabbt och förhoppningsvis snyggt resultat som vi kan njuta av redan denna sommar.
   Innan själva gräset kan komma på plats måste dock en del förarbete göras. Vi har anlitat en kille som hjälpt oss att först fylla ut slänten ordentligt till tomtgräns så vi fick ett par meter tomt till. Vilket ju var tanken från början men som ej blev helt ordentligt gjort vid husbyggets början. 
   Slänten ser nu riktigt bra ut! 

   Därefter ska vi ha på ett lager med "sämre matjord" som fukthållande buffer mellan all sand och den jord som gräsmattan sen ska vila på. 

   Vi är ju självklart jätteglada och nöjda över all hjälp, tips och råd vi får med allt detta men ja. Som förutfattade meningar går så händer det ju inte direkt utlovade saker på utlovade tider så att säga. Det kan sägas att lastbilen med massor ska komma imorgon kl 13.00 så vi ordnar bort allt från tomten och fixar för leverans men ingen lastbil dyker upp. Sen x antal dagar senare backar det plötsligt in en lastbil utan förvarning och dumpar 5 lass med jord haha. 
   Men men som sagt, slutresultatet har hittills varit över förväntan så vi klagar inte 😉 

Nu ikväll kom det 2 lass av denna "sämre matjord" och lämnades på baksidan. Grävarkillen skulle komma ikväll och sprida ut detta, eller kanske i helgen eller till veckan. Spänningen är olidlig! Om dessa 2 lass är tänkta att räcka till hela tomtytan låter jag dock vara osagt. Känns alldeles för lite... 

   Hur som så är det bara skönt att det i alla fall är i gång med projekt gräsmatta nu för jag är så innerligt trött på all sand som är mer inne än ute... 

/Sophie